Zoek je een creatieve workshop om een verjaardag, afscheid collega of trouwerij op te luisteren? Denk dan eens aan deze leuke én leerzame workshop ‘Iedereen kan schrijven’. In een klein uur leer je een kort waargebeurd verhaal op een andere manier opschrijven. Leuk, al die persoonlijke anekdotes bij elkaar als cadeau voor de jarige of jubilaris!

Wat houdt deze workshop ‘Iedereen kan schrijven’ in?

schrijfdocent schrijfworkshop

Margreet Feenstra, docent

Als deelnemer maak je in een klein uur een korte tekst voor de jarige of je collega, gebaseerd op iets wat je met hem of haar hebt meegemaakt. Moeilijk? Helemaal niet!

Aantrekkelijke tekst
In deze leuke workshop ‘Iedereen kan schrijven’ leer je aan de hand van korte schrijfoefeningen een aantrekkelijke tekst samenstellen voor een jarige, een collega, bruid of bruidegom. Alle teksten bij elkaar vormen samen met de workshop zelf een zeer persoonlijk cadeau!

Voor wie?
Iedereen die met pen en papier kan schrijven en zin heeft om iets nieuws te leren op dit vlak. De teksten kun je na afloop als cadeau aanbieden aan de jubilaris. Reken dan minstens een kwartier extra of verzamel de teksten en overhandig deze bijvoorbeeld gebundeld in een boekje op een later tijdstip. Je kunt natuurlijk ook alles ter plekke voorlezen aan de jarige, vertrekkende collega of de bruid of bruidegom. De jubilaris kan natuurlijk ook meedoen met de workshop door een willekeurige gebeurtenis te kiezen of door de workshop zelf te verslaan.

Vrijuit schrijven
Wat ga je doen?
Workshop schrijven theetuin Eerst ga je lekker vrijuit schrijven op kladpapier, aan de hand van zes korte schrijfoefeningen. Daarna schuift iedereen de blaadjes door naar de buurman of -vrouw. Deze krijgt de opdracht een paar opvallende, leuke of ontroerende zinnen te onderstrepen.

Voorlezen
Aan het eind van de workshop lees je het eindresultaat aan elkaar voor. Tijdens eerdere schrijfworkshops is me opgevallen hoe goed de deelnemers de verschillende schrijfoefeningen weten te verwerken in de definitieve tekst. 

Onbetaalbaar cadeau
Eigenlijk gaat deze schrijfworkshop over waardering voor de ander, over liefde en vriendschap.
Al die persoonlijke, korte verhalen die aan het eind van de workshop zijn ontstaan, vormen tezamen een onbetaalbaar cadeau voor iedereen.

Waar?
workshop schrijven wijk bij duurstedeDeze schrijfworkshop kan gegeven worden in Theetuin Feenomeen en op locatie. Ik bereis vanuit het buitengebied van Wijk bij Duurstede de gehele provincie Utrecht. Omdat ik ook regelmatig op Walcheren (Zeeland) ben, kan ik ook makkelijk een workshop geven in deze contreien.

Wanneer?
Op bestelling. Denk aan een deelnemer aantal van 3-12 personen per workshop. Meerdere workshops achter elkaar mogelijk.

Ook zin in een workshop schrijven?

Ook interesse in een schrijfworkshop ter gelegenheid van een verjaardag, het afscheid van je collega of een huwelijk? Bel of mail: 06-28245503 of info@feenomeen.nl. De hierboven omschreven workshop ‘Iedereen kan schrijven’ kan ik inhoudelijk of in tijd aanpassen aan je wensen. Neem voor de mogelijkheden contact met me op.

Eerst meer weten of mijn werkervaring als schrijver of over mij? Kijk dan bij de pagina ‘Boeken‘.