Toen ik begon met de theetuin, dacht ik: als de boel eenmaal draait en de grote klussen achter de rug zijn, ga ik een taartbakwedstrijd organiseren. Dat leek me zo gezellig. Nu is het zover! De theetuin loopt, veel gasten komen terug en steeds meer mensen reserveren voor een high tea of een luxe lunch. En ach, grote klussen zullen zich wel blijven aandienen.

Een bakwedstrijd, ik zie het al helemaal voor me: één voor één komen daar de enthousiaste thuisbakkers aanlopen met een taartplateau in de hand. Ze stappen voorzichtig door het gras, bang om op het laatste moment hun creatie te laten vallen. Van de spanning kijken ze een beetje streng, net als de juryleden.

Wanneer?
Zondag 8 september 2019 vanaf 9.45 uur.

De bakkers zetten op zondag 8 september 2019 hun taart op een lange tafel met wapperend kleed. Ze krijgen een zuinig knikje van de jury – die wil nog niets laten doorschemeren. Zijn ze zelf soms ook zenuwachtig? Dan stijgt de spanning bij de deelnemers. Hoe zullen de taarten beoordeeld worden? Wie gaat er met de eeuwige roem en de prijs vandoor?

Bakwedstrijd Heel Wijk Bakt
De jury is er klaar voor!

Theetuin Feenomeen organiseert op 8 september 2019: Heel Wijk Bakt

Alle enthousiaste thuisbakkers uit de gemeente Wijk bij Duurstede kunnen meedoen aan deze bakwedstrijd. We maken er een gezellige dag van waarin plezier en proeven voorop staan. Neem je vrienden en familie mee want de theetuin is gewoon open.

Wat kun je winnen?
De winnaar van Heel Wijk Bakt ontvangt uiteraard de eeuwige roem en een cadeaubon voor een high tea in Theetuin Feenomeen voor 2 personen t.w.v. 37,90 euro. Deze is niet inwisselbaar voor geld en is een jaar geldig.

Dit zijn de spelregels van Heel Wijk Bakt:

 • je bent een volwassen thuisbakker uit de gemeente Wijk bij Duurstede.
 • je brengt je zelfgebakken taart op zondag 8 september 2019 tussen 9.45 en 10.00 uur naar de theetuin.
 • je presenteert je taart op je eigen taartplateau of schaal.
 • je zet op een kaartje hoe je je taart noemt.
 • je schrijf op een briefje wat de ingrediënten zijn.
 • je gaat ermee akkoord dat de jury een stuk van je taart proeft.
 • de overgebleven taart neem je mee naar huis of deel je uit aan je familie en vrienden. Je bent zelf verantwoordelijk voor je taart.
 • de jury beoordeelt de taarten tussen 10.00 en 11.00 uur. Na een kort juryberaad achter gesloten deuren volgt de uitslag van de taartbakwedstrijd.
 • je gaat ermee akkoord dat er beeldmateriaal gemaakt zal worden van je taart en van jou en dat dit gebruikt wordt voor PR doeleinden.
 • aanmelden kan tot 2 september 2019.
 • beperkt aantal aanmeldingen!
 • deelname is gratis.

DIRECT AANMELDEN

Theetuin Feenomeen heeft twee professionele bakkers gevonden al jurylid. Binnenkort maken we bekend wie het zijn. Wil je raden? Schrijf dan je reactie hieronder.

We gaan er op zondag 8 september 2019 een gezellige dag van maken! Oh ja, op de dag van de bakwedstrijd is de theetuin gewoon open. Je kunt tegen betaling koffie, thee of fris met iets lekkers bestellen.

Meer over Theetuin Feenomeen
Meer over high tea
Meer over een luxe brunch