In de schrijfworkshop ‘Pimp je tekst’ leer je hoe je een ervaring uit je leven mooi kunt verwoorden. We beginnen de workshop met het kiezen van een kleine belevenis uit je eigen leven; iets wat je in pakweg een halve minuut aan een ander kunt vertellen. Denk aan een kleine gebeurtenis van gisteren, vorig jaar of uit je jeugd, iets wat je is bijgebleven.

Vrijuit schrijven

workshop schrijvenJe gaat vervolgens lekker vrijuit schrijven aan de hand van verschillende korte schrijfoefeningen die telkens een paar minuten duren. Daarna schuif je je kladblaadje door naar de persoon naast je. (Spannend!) Vervolgens gaan we een paar opvallende, leuke of ontroerende zinnen van de buurman of buurvrouw onderstrepen.

Tekst samenstellen

Dan kan het betere knip- en plakwerk beginnen. Aan de hand van de teksten die je tijdens de oefeningen hebt gemaakt, ga je nu een nieuwe tekst samenstellen. Je kiest de leukste zinnen van je kladblaadjes en boetseert deze tot een samenhangend en gepimpt geheel. Tegen het einde van de workshop lezen we het eindresultaat aan elkaar voor.

Over de schrijfdocent

schrijfdocent schrijfworkshop

Margreet Feenstra, schrijfdocent

Margreet Feenstra (49) is auteur van de boeken ‘Samengestelde gezinnen’ en ‘Zeg maar ja tegen theatersport en improvisatietheater’. Daarnaast heeft ze gewerkt als redacteur bij het tijdschrift Kinderen en als eind- of hoofdredacteur van verschillende tijdschriften, met name in de gezondheidszorg.

Voor wie?

Iedereen die met pen en papier kan schrijven en zin heeft om iets nieuws te leren op dit vlak.

Waar en wanneer?

Op vrijdag 19 oktober 2018 van 10.00 tot 12.00 uur in Theetuin Feenomeen. Minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers. Prijs: 17,50 euro inclusief twee consumpties (koffie, thee of fris). Aanmelden uiterlijk woensdag 17 oktober 2018 via info@feenomeen.nl of 06-28245503.

Eerst meer weten of mijn werkervaring als schrijver? Kijk dan bij de pagina ‘Boeken‘.

Meer weten over Theetuin Feenomeen.