Samen met Ina Geisler van Aldo Theater met Poppen heb ik een bijzondere familievoorstelling gemaakt. Het gaat over Fleur (8). Ze krijgt te horen dat haar ouders gaan scheiden. Deze voorstelling is perfect geschikt voor CJG’s, basisscholen, buurtcentra.

voorstelling scheiden

Poppenspeler Ina Geisler met de poppen Fleur en Hugo.

‘Er was eens een gezin’ is een must see voor iedereen die met een scheiding te maken heeft (gehad): kinderen vanaf 6 jaar (dus ook volwassen kinderen!) ouders, tantes, ooms, opa’s en oma’s, maar ook docenten, therapeuten en coaches. Ondanks het thema valt er voor jong en oud ook genoeg te lachen.

De familievoorstelling ‘Er was eens een gezin’ gaat over houden van elkaar en uit elkaar gaan; over bang zijn om als kind alleen achter te blijven en over aandacht durven vragen voor jezelf.

In ‘Er was eens een gezin’ is Fleur de hoofdpersoon. Ze komt uit een gelukkig gezin. Maar op een dag blijkt dat haar ouders gaan scheiden. Fleur is bang dat ze straks alleen overblijft.

Poppenspeler Ina Geisler van het Aldo Theater uit Utrecht speelt in de voorstelling alle rollen: Fleur, de vader en moeder van Fleur en haar lievelingsoom Vincent.

‘Er was eens een gezin’ is onder andere gespeeld in Lisse, op aanvraag van het Centrum voor Jeugd en Gezin aldaar. Hieronder lees je de aanbeveling die we van de coördinatoren van de CJG’s Noordwijk en Noordwijkerhout hebben ontvangen.

Het is onze grote wens om de voorstelling  ‘Er was eens een gezin’ op zo veel mogelijk plekken te spelen zodat zoveel mogelijk kinderen hiermee in aanraking komen. Iets voor uw organisatie?

De voorstelling is  heel geschikt voor scholen en op bijeenkomsten voor ouders en kinderen rondom het thema ‘scheiding’. Daarom is ‘Er was eens een gezin’ is zo gemaakt dat deze makkelijk op locatie gespeeld kan worden.

Meer weten? Bel Aldo Theater met Poppen: 06 10 78 30 33.

Kijk voor meer informatie op www.aldo.nl. Bekijk de flyer: voorkant en achterkant.

Op 4 januari 2019 speelt Aldo Theater met Poppen deze voorstelling in opdracht van het CJG Alphen aan den Rijn in Boskoop.