Theetuin Feenomeen is blij en trots dat bakker Marco Lakerveld (45) ook jurylid is bij de Taartbakwedstrijd Heel Wijk Bakt. Bakkerij Lakerveld is een begrip in Wijk bij Duurstede en Driebergen.

Marco Lakerveld aan het werk

Het familiebedrijf, dat in 1976 door de eerste generatie Lakervelds is overgenomen, is uitgegroeid tot twee bakkerijen, vier winkels en een workshopruimte in wording. Het brood wordt gebakken in Wijk, de patisserie in Driebergen.

Mmmmmm! Mooi!

Marco Lakerveld: “We maken de producten met passie. Daarnaast besteden we veel aandacht aan verantwoord ondernemen. Zo hebben we zonnepanelen op het dak en zijn we aangemeld bij de app TooGoodToGo die voedselverspilling helpt voorkomen. Inmiddels leven 36 gezinnen van ons bedrijf, dus dat is best een verantwoordelijkheid.”

Waarom heeft de patissier zitting genomen in de jury? “Ik vind het leuk om andere creatieve mensen te ontmoeten die dezelfde belangstelling hebben. Het is ook leuk om ideeën met elkaar uit te wisselen”, aldus Marco.

Waar gaat hij op letten tijdens de Taartbakwedstrijd Heel Wijk Bakt? “De eerste indruk is belangrijk. Ziet de taart er aantrekkelijk uit? Daarnaast zal ik kijken of uiterlijk en smaak overeenkomen. De smaak zelf is natuurlijk ook van belang”, vervolgt hij.

Wat is zijn favoriete gebak? Dat is wel handig om te weten voor de deelnemers! Marco: “Ik eet zo’n vijf gebakjes per week. Moeilijk om te zeggen wat mijn favoriet is. Ik heb wel een zwak voor bavarois omdat je hier mooi smaken mee kunt combineren, oogstrelende taartjes mee kunt maken en een afwisseling in mondgevoel mee kunt bereiken – krokante bodem, luchtige vulling.”

Op zondag 8 september 2019 is het zover: dan is de Taartbakwedstrijd Heel Wijk Bakt in Theetuin Feenomeen. Meld je ook aan! Of kom kijken. De theetuin is vanaf 10.00 uur geopend.

En alle deelnemers: succes!

Meer over Taartbakwedstrijd Heel Wijk Bakt
Meer over Tjarenka Turfboer van Tjarenka Taarten en Cupcakes, ook jurylid