Het derde boek van Margreet Feenstra, de persoon achter Feenomeen, gaat over theatersport en improvisatietheater. Het is verkrijgbaar bij bol.com.

boek theatersport en improvisatietheater

Informatief en onderhoudend boek over theatersport en improvisatietheater

Zeg maar ‘ja’ tegen theatersport en improvisatietheater

Het informatieve en onderhoudende boek ‘Zeg maar “ja” tegen theatersport en improvisatietheater’ behandelt de basisprincipes van theatersport, valkuilen van improviseren en acteertechnieken. Het is interessant voor wie de kracht van improviseren wil leren kennen voor het dagelijks leven, voor wie aan theatersport doet of wil gaan doen, en voor meer ervaren spelers die beter willen worden in impro.

Bestel een exemplaar van het boek ‘Zeg maar “ja” tegen theatersport en improvisatietheater’.

Betere speler worden
De auteur, Margreet Feenstra, deelt haar ervaringen aan de hand van een persoonlijke queeste: zal ze haar angst voor het podium overwinnen? Haar zoektocht wisselt ze af met tien uitgebreide interviews met zeer ervaren spelers en docenten. Met hen sprak de schrijfster onder andere over muzikale impro, stemgebruik, intimiteit en geweld op het podium en solo impro. Feenstra legt basisbegrippen uit zoals accepteren, stapelen en focus en laat aan de hand van haar eigen leerproces zien hoe je een betere improspeler kunt worden.

Over de auteur
Dit is het derde boek van Margreet Feenstra (1968). Eerder verschenen van haar ‘Daarom wil ik geen kinderen’ en ‘Samengestelde gezinnen’ (Unieboek|Spectrum). De schrijfster beoefent improvisatietheater sinds 2004: theatersport, clownerie, longform impro. Ze heeft hierin de jaaropleiding aan de Improacademie en vele trainingen gevolgd.

Enkele citaten uit het boek
“Eén van de valkuilen bij improvisatietheater is dat spelers teveel praten. Het is daarom handig om technieken voor stil spel te oefenen. Een daarvan is handelend spelen: je kiest iets om te doen en gaat dit uitbeelden. Het kan van alles zijn: deeg kneden, een koe slachten, tuin begieten. Wat het spel overtuigend maakt, is: handelen alsof je het al jaren doet.”

“Improviseren is voor mij de meest pure vorm van spelen voor volwassenen. Jezelf verliezen in een scene, helemaal opgaan in de fantasie, je eigen wereld creëren, samen met anderen. Dat is fantastisch. Door regelmatig te spelen, gaat er iets open in mijn hoofd, in mijn hart en in mijn lijf. Toch kost het improviseren me veel angst, zweet en tranen. Regelmatig denk ik: waarom doe ik mezelf dit aan?”

“‘De ander laten schitteren’ is een mooie vuistregel in impro. Richt je op de ander. En zorg dat die een goede tijd heeft. Wat je geeft, krijg je terug. Zo maak je samen iets moois.”

Praktische informatie
‘Zeg maar “ja” tegen theatersport en improvisatietheater’ is verkrijgbaar bij bol.com. Formaat: staand A5, 148 mm x 210 mm. Aantal pagina’s: 168. Prijs: 18,95 euro.

Bestel een exemplaar van het boek ‘Zeg maar “ja” tegen theatersport en improvisatietheater’.