stiefmoeder, stiefvader, stiefgezin, boek, margreet feenstraHet boek ‘Samengestelde gezinnen‘ is geschreven door de persoon achter Feenomeen, Margreet Feenstra. Dit boek gaat over de relatie tussen stiefouders en stiefkinderen. Vol verhalen van stiefkinderen, stiefmoeders en stiefvaders.

In Samengestelde gezinnen, over de relatie tussen stiefouders en stiefkinderen, vertellen stiefmoeders, stiefkinderen en stiefvaders hoe zij het samenleven ervaren, en wat de knelpunten en de leuke kanten van een samengesteld gezin zijn. Je kunt het boek bestellen bij bol.com. Daar staat ook onderstaande omschrijving.

Leven in stiefgezin

Per jaar vinden er in Nederland zo’n 30.000 a 35.000 echtscheidingen plaats. Circa veertig procent van de kinderen met gescheiden ouders krijgt te maken met een stiefmoeder of stiefvader. Het aantal stiefgezinnen of samengestelde gezinnen is dus groot. Leven in een stiefgezin of samengesteld gezin is niet altijd gemakkelijk, zeker niet in het begin.

Ervaringsverhalen stiefgezin

Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat in de eerste twee jaren bijna een kwart van de Amerikaanse stiefgezinnen weer uit elkaar gaat. In dit boek zijn ervaringsverhalen van mannen, vrouwen en kinderen verzameld over het leven in een stiefgezin. Na een uitgebreid inleidend hoofdstuk met feiten, achtergrondinformatie en onderzoeksresultaten over samengestelde gezinnen volgen de ervaringsverhalen, steeds voorafgegaan door een ‘familieschema’ van het betreffende gezin.

Bloedband of stiefband

Eerlijke, herkenbare verhalen, waarin de zaken niet mooier worden voorgesteld dan ze zijn, die duidelijk laten zien hoe ingewikkeld het leven in een stiefgezin kan zijn, omdat een bloedband nu eenmaal anders is dan een stiefband en ook omdat die afwezige ander (ex-partner, andere ouder) altijd een rol blijft spelen in het gezin. Een boek waar alle betrokkenen veel aan kunnen hebben.

Boek bestellen bij bol.com.