Een workshop vilten. Dat is stap voor stap werken aan een mooi uniek natuurprodukt. Je begint met gekleurde schapenwol en andere mooie materialen en aan het eind ga je naar huis met een prachtig sieraad of een handige sleutelhanger. In deze workshop laat de ervaren wolvilt-ster Hillienke Stamhuis zien hoe je in een paar uur een bijzondere armband maakt.

Deze workshop wordt af en toe aangeboden bij open inschrijving (zie Agenda) maar je kunt deze workshop ook boeken als je met een kleine groep naar de theetuin komt.

Hillienke Stamhuis: “Ik heb al jaren een passie voor vilten. Telkens ben ik weer verrast door wat er ontstaat uit die mooie wolvezels, zeker in combinatie met zijde en andere materialen. Vilten is een proces van wrijving van wolvezels met water en zeep. Je kunt er van alles mee maken. Zelf vind ik het erg leuk om sieraden, tassen, vazen en allerlei andere accessoires te maken. Het werken met verschillende kleuren en verschilllende natuurlijke vezels geeft een fantastisch resultaat.”

De tekst gaat verder onder de foto

Workshop 1. Unieke wikkelarmband vilten en versieren

Dit ga je doen: Je maakt een unieke wikkelarmband in je eigen smaak, van wol en andere materialen. Hillienke laat je kennismaken met het viltproces. Hoe doe je dit? En wat zijn handigheidjes voor een mooi eindresultaat? Je kiest zelf welke kleuren je wilt gebruiken. Deze armband kan breed of smal gemaakt worden, waardoor deze altijd past. Ook leuk om cadeau te geven. Aan het einde van de workshop kun je de wikkelarmband extra versieren met een borduursel.

Voor wie: weinig tot geen ervaring nodig.

Duur: 2,5 uur

Tarief per persoon: € 24,50 per persoon inclusief materiaal en 2 kopjes koffie (of cappuccino, espresso) of (verse kruiden)thee en exclusief locatiehuur per uur in overleg. Uiteraard kun je tegen extra betaling een lunch of huisgemaakt gebak bijbestellen. Aan het eind neem je je zelfgemaakte wikkelarmband mee naar huis.

Deelnemers: minimaal 4 en maximaal 12 personen.

Neem voor aanmelding contact op met Hillienke Stamhuis: 06-26394332 of hillienke@hotmail.com.

workshop theetuin wijk bij duurstede vilten

Workshop 2. Handige sleutelhanger vilten en versieren

Op de foto zie je twee verschillende sleutelhangers. Je gaat één van de twee maken – of een ander, eigen ontwerp natuurlijk! In de paarse hanger kun je je sleutelbos opbergen. De blauwe is handig om je sleutels snel terug te kunnen vinden in je tas.

Dit ga je doen: Je maakt een sleutelhanger naar eigen smaak. Als je wilt, kun je een holle vorm vilten, zoals de paarse sleutelhanger op de foto hierboven. Maar een platte vorm, zoals de blauwe in de vorm van een label, kan ook. Je maakt kennis met verschillende technieken en materialen. En een zelfgemaakte sleutelhanger is altijd handig. Maak je de sleutelhanger voor jezelf of als orgineel cadeau voor een ander?

Voor wie: weinig tot geen ervaring nodig.

Duur: 2 – 3 uur

Tarief per persoon: € 22,50 inclusief materiaal en 2 kopjes koffie (of cappuccino, espresso) of (verse kruiden)thee. Uiteraard kun je tegen extra betaling een lunch of huisgemaakt gebak bijbestellen.

Deelnemers: minimaal 4 en maximaal 12 personen.

Andere creatieve workshop vilten van Hillienke Stamhuis

Wil je deelnemen aan een workshop vilten maar maak je liever iets anders? Neem dan contact op met Hillienke Stamhuis. Zij maakt graag een workshop vilten op maat voor je, voor beginners of gevorderden, voor een dagdeel of langer. Als je meer tijd hebt of meer ervaring dan kun je bijvoorbeeld een etui, pantoffels, een tablethoes, pet of shawl maken.

Leuk om te combineren met een high tea, een uitgebreide lunch of koffie met huisgemaakt gebak. Zeer geschikt voor bedrijfsuitje, vriendinnenmiddag, familiebijeenkomst tot 14 personen.

Neem voor meer informatie over de workshops contact op met Hillienke Stamhuis: 06-26394332 of hillienke@hotmail.com.

Meer weten over Theetuin Feenomeen?

Wil je een high tea reserveren?

Ga naar de agenda