Zoek je een creatieve workshop om een verjaardag, afscheid collega of trouwerij op te luisteren? Denk dan eens aan een workshop schrijven. In een klein uur leren de deelnemers een kort waargebeurd verhaal op een andere manier opschrijven. Leuk, al die persoonlijke anekdotes als cadeau!

Wat houdt dat in: een workshop schrijven?

workshop schrijvenDe deelnemers maken in een klein uur een korte tekst voor de jarige of collega, gebaseerd op iets wat ze met hem of haar hebben beleefd. Moeilijk? Helemaal niet!

Vrijuit schrijven
Eerst laat ik de deelnemers lekker vrijuit schrijven op kladpapier, aan de hand van zes korte schrijfoefeningen. Daarna schuift iedereen de blaadjes door naar de buurman of -vrouw. Deze krijgt de opdracht een paar opvallende, leuke of ontroerende zinnen te onderstrepen.

Voorlezen
Aan het eind van de workshop lezen de gasten het eindresultaat aan elkaar voor. Tijdens eerdere schrijfworkshops is me opgevallen hoe goed de deelnemers de verschillende schrijfoefeningen weten te verwerken in de definitieve tekst. 

Onbetaalbaar cadeau
Eigenlijk gaat deze schrijfworkshop over waardering voor de ander, over liefde en vriendschap.
Al die persoonlijke, korte verhalen die aan het eind van de workshop zijn ontstaan vormen tezamen een onbetaalbaar cadeau voor zowel de gasten als de jarige.

Aantrekkelijke tekst
In deze leuke workshop schrijven leren de deelnemers aan de hand van korte schrijfoefeningen een aantrekkelijke tekst samenstellen voor de jarige, een collega, bruid of bruidegom.

Voor wie?
Iedereen die met pen en papier kan schrijven en zin heeft om iets nieuws te leren op dit vlak. De teksten kunnen na afloop als cadeau worden aangeboden aan de jubilaris. Reken dan minstens een kwartier extra of verzamel de teksten en overhandig deze bijvoorbeeld gebundeld in een boekje op een later tijdstip. Ter plekke voorlezen aan de jubilaris kan natuurlijk ook.

Waar?
Deze schrijfworkshop kan op locatie gegeven worden. Ik bereis vanuit het buitengebied van Wijk bij Duurstede de gehele provincie Utrecht. Omdat ik ook regelmatig op Walcheren (Zeeland) ben, kan ik ook makkelijk een workshop geven in deze contreien.

Wanneer?
Op bestelling. Denk aan een deelnemeraantal van 3-12 personen per workshop. Meerdere workshops achter elkaar is mogelijk.

Ook zin in een workshop schrijven?

Ook interesse in een schrijfworkshop ter gelegenheid van een verjaardag, het afscheid van een collega of een huwelijk? Bel of mail: 06-28245503 of info@feenomeen.nl. De hierboven omschreven workshop schrijven kan inhoudelijk of in tijd aangepast worden aan uw wensen. Neem voor de mogelijkheden contact met me op.

Eerst meer weten of mijn werkervaring als schrijver of over mij? Kijk dan bij de pagina ‘Boeken‘ en ‘Over Feenomeen‘.