Hoe de theetuin is ontstaan… Toen ik een klein meisje was, zei ik tegen mijn moeder: “Als ik later groot ben, eet ik iedere dag taart!” Nu het zover is, lukt me dat niet he-le-maal, maar ik maak wel graag cake en ander lekkers voor anderen. In mijn eigen theetuin in een oude boomgaard aan de Lek: Theetuin Feenomeen.

De tekst gaat verder onder de fototheetuin binnen zitten wijk bij duurstede

Ik houd van variatie. Daarom heeft de theetuin geen vaste kaart. Bekijk wat ik zoal maak bij Menukaart. De ene keer is dat bijvoorbeeld een huisgemaakte citroen chiazaad cake, de andere keer een appeltaart met appels uit eigen gaard of een verse pruimencake.

Uiteraard maak ik eveneens graag een goede kop koffie of cappuccino voor je. Of een glas biologische kruidenthee uit eigen tuin, een vers broodje of een kop ambachtelijke soep.

Kom eens proeven: er is altijd iets lekkers te vinden in de theetuin.

MAIL OM TE RESERVEREN

Buiten of binnen?

Bij mooi weer kun je heerlijk buiten zitten op het terras, fijn met je blote voeten in het koele gras. Je kunt ook de hangmat uitproberen. Lekker lui wiegen in de zomerzon.

Is het buiten iets te fris? Kom dan opwarmen in het gezellig ingerichte en verwarmde tuinhuis.

High tea theetuin Wijk bij DuurstedeOpeningstijden theetuin

* Van 1 april tot 1 oktober 2019 zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur (en soms ook op andere dagen: check hiervoor facebook.

* Het hele jaar rond op afspraak.

Adres: Lekdijk West 50 Wijk bij Duurstede. Je kunt de theetuin makkelijk bereiken via een van de drie afritten vanaf de dijk.

Telefonisch bereikbaar op 06-28245503.

Landelijke omgeving

Als je een keer doordeweeks wilt langskomen met familie, vrienden of collega’s: bel dan even svp. Dan kijk ik wat we kunnen regelen. Je kunt doordeweeks reserveren voor een groep tot 14 personen. Theetuin Feenomeen is een mooie landelijke plek voor een verjaardag, vrijgezellenfeestje, zakelijk overleg of bedrijfsuitje.

MAIL OM TE RESERVEREN

theetuin wijk bij duurstede lammetjesLammetjes in de wei

Om je een idee te geven van de omgeving: vanuit het tuinhuis stap je zo de oude boomgaard in. In het voorjaar huppelen de lammetjes in de wei ernaast. Aan de andere zijde heb je weids uitzicht over het veld. Daar komt ’s morgens de zon op. En bij de buurman grazen twee mooie dravers. Onze poes is een echte buitenkat: hij laat zich zelden zien – laat staan aanraken. Maar hij komt ook graag bij ons eten en drinken. Kortom: je geniet hier echt van het buitenleven.

Achttien fruitbomen

In de boomgaard van Theetuin Feenomeen vind je veel fruitbomen, voornamelijk oude, maar ook een paar jonge: drie kersenbomen, vijf verschillende pruimenbomen, drie verschillende soorten appelboom, een perzikboom, drie stoofperenbomen en een handpeerboom, een walnotenboom(pje) en een moerbei(tje).

theetuin wijk bij duurstede hoogstambrigade

De twee foto’s hierboven: RTV Utrecht n.a.v. opnamen over de Hoogstambrigade in de boomgaard van de theetuin voor uitzending ‘Gebruikte gronden‘.

Voor de liefhebber: er staat een hele mooie hoogstam stoofperenboom Brederode (volgens de Hoogstambrigade rond de honderd jaar oud!) en twee mooie oude Gieser Wildeman boompjes, pruimenbomen in de varianten Belle de Louvain, Opal, Reine Victoria, Avium pollux, kwetsen, appelbomen in de soorten Bremley, Schone van Boskoop, handpeer Williams en een kers met de naam Pollux. Van een paar bomen weten we nog niet welke soort het is. Misschien herken jij ze?

Het fruit gebruik ik om zo uit de hand te eten, om jam van te maken (de pruimenjam is een aanrader!) en als ingrediënt voor de huisgemaakte taartjes. Niets mooiers dan ’s morgens vroeg de boomgaard in lopen en een paar verse pruimen eten…

Als de fruitbomen in bloei staan is het feest in de boomgaard. Wat een natuurschoon.

Pick your own: als je een paar maanden later weer eens langskomt, in het najaar, kun je zelfs je eigen fruit plukken. Verser dan dit kun je het niet krijgen! Volg ons op facebook om te weten wanneer het fruit rijp is.

Het is hier zo mooi. Daar laten we onze gasten ook graag van meegenieten.

Kruidenthee uit eigen tuin

Bij Theetuin Feenomeen kun je kiezen uit verschillende soorten kruidenthee uit eigen tuin waaronder Marokkaanse munt, chocolademunt, verveine (citroenverbena), zoethoutgras. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende andere kruidentheemelanges en natuurlijk zwarte thee zoals Earl Grey.

Fietsroutes langs theetuin

De theetuin ligt een paar kilometer buiten Wijk bij Duurstede aan de Lekdijk: Lekdijk West 50 Wijk bij Duurstede, dichtbij de pont naar Beusichem. Je bent van harte welkom tijdens je fietsroute door het gebied. Wist je dat Wijk bij Duurstede in 2017 is verkozen tot het meest idyllische plaatsje van Nederland?

In de omgeving van Wijk rijd je door een typisch Hollands rivierlandschap met lage luchten, boerenland met schapen en koeien en een machtig mooi uitzicht vanaf de dijk.

Volg de rood met witte bordjes ‘theetuin’ vanaf de Lekdijk. Oh ja, je kunt je elektrische fiets ook bij ons opladen. Op zonnestroom.

Creatieve workshops

theetuin wijk bij duurstede terras

Als je een gezellige ochtend of middag wilt organiseren met vrienden, collega’s of familieleden, informeer dan eens naar de mogelijkheden. Ik help je graag bij het vinden van een creatieve workshop zoals: tekenen, macramé bloempothanger maken, theatersport, schrijven, vilten, poppen maken en poppenspel, zang, fotografie. Sommige workshops geef ik zelf.

MAIL VOOR MEER INFORMATIE

Ook voor het organiseren van andere inspirerende workshops kan ik je het volgende aanbevelen: talententhee, thee uit eigen tuin, de kracht van bemoediging. Veel workshops zijn zeer geschikt als bedrijfsuitje, voor een vrijgezellenfeestje of een verjaardag.

Wat klanten vertellen: “Wij hebben een heerlijke familiereünie in de theetuin gehad. Terwijl de kinderen naar hartelust hun gang konden gaan in de boomgaard, deden de volwassenen een workshop verhalen schrijven, waarbij veel mooie familieherinneringen naar boven kwamen. Heerlijke zelfgebakken appeltaart en lekkere soep deden de rest. Voor nu en nog eens!” Lieke

workshop schrijven theetuin wijk bij duurstede

Graag tot ziens in de theetuin!

Ga naar fietsroutes Wijk bij Duurstede

Meer over high tea bij Theetuin Feenomeen
Meer over brunch op zondag

Ga naar agenda om te zien welke activiteiten er binnenkort zijn in de theetuin

Meer over superleuke workshop schrijven